به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه همشهری ، بهگفته مدیر شیلات مازندران و گیلان، از آنجا که بیشتر شرکتهای پره صیادی به حفظ و بازسازی ذخایر دریا کمک کردهاند، تقریبا بیشتر صیادان شمالی از امروز تور خود را به دریای خزر میاندازند. بهگفته مسئولان، امسال میزان صید بیشتری نسبت به سال گذشته انجام خواهد شد و فصل پررونق صید را خواهیم داشت. در این گزارش شرایط و وضعیت فصل صید امسال را بررسی کردهایم.
ارائه تسهیلات به صیادان مازندرانی
مدیرکل شیلات مازندران از آمادگی 4200صیاد استان برای آغاز فصل صید ماهیان استخوانی در دریای خزر خبر میدهد و به همشهری میگوید: «صیادان در قالب ۵۴شرکت تعاونی به روش صید پره در سواحل، صید ماهیان استخوانی را آغاز میکنند که تا نیمه فروردین ادامه دارد.» قاسم کریمزاده درباره مقایسه وضعیت صید امسال نسبت به سال گذشته با توجه به بازسازی ذخایر دریا بیشتر توضیح میدهد: «سال گذشته سهم صید مازندران 3200تن و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از آن ۹۸درصد بیشتر بود. ارزش ریالی صید پارسال هم ۶۴۰میلیارد تومان بود که در مقایسه با سال قبل ۲۱۰درصد رشد داشت.
پیشبینی امسال ما 3500تن ماهی استخوانی ازجمله کفال، کپور و سفید خواهد بود.» بسته حمایتی خرید ادوات صیادی برای هر یک از شرکتهای پره صیادی نیز درنظر گرفته شده است. کریمزاده در اینباره میگوید: «به هر شرکت تعاونی 2میلیارد تومان بسته حمایتی برای خرید ادوات صیادی تعلق میگیرد تا صیادان با تجهیزات کارآمد مشغول صیادی باشند.»
دریافت بنزین یارانهای برای قایقهای صیادی نیز از دیگر برنامههای مدیریت شیلات مازندران برای صیادان است. مدیر شیلات مازندران میافزاید: «در تعامل با شرکت پخش فرآوردههای نفتی، هر یک از شرکتهای تعاونی پره میتوانند 2400لیتر بنزین دریافت کنند.» بهگفته مدیرکل شیلات مازندران، رعایت زمان و مکان، اندازه و استانداردهای چشمههای تور و صید نکردن ماهیان ممنوعالصید، مسائل مهم فعالیت جامعه صیادی پره است. بهگفته کریمزاده، سالانه ۱۵تا۲۰هزار تن انواع آبزیان از دریا در مازندران صید میشود که ارزش این میزان بیش از ۶هزار میلیارد ریال است. طبق آمار رسمی شیلات، 3700واحد تولیدی در آبهای داخلی مازندران وجود دارد که 7650نفر در این واحدها مشغول فعالیت هستند. مازندران رتبه اول آبزیان دریایی را در شمال کشور دارد و بیش از ۱۸هزار تن میزان تولید در این بخش است.
همکاری صیادان گیلانی در بازسازی ذخایر
مدیر شیلات گیلان به همشهری میگوید: «بیشتر شرکتهای پره صیادی استان در بازسازی ذخایر دریا مشارکت داشتهاند؛ از اینرو امروز بیشتر این شرکتها آماده آغاز کار خود هستند و فصل صید را آغاز میکنند.» کورش خلیلی ادامه میدهد: «4200صیاد گیلانی که عضو 46تعاونی پره صیادی هستند در نوار ساحلی دریای خزر از آستارا تا چابکسر فعالیت خود را از سر میگیرند و امیدواریم امسال افزایش میزان صید را داشته باشیم. برای حفظ ذخایر دریا و همچنین جلوگیری از صید غیرمجاز همکاری و مشارکت صیادان چارهساز است.»
نظر شما